Hvorfor du føler du aldri kommer deg videre

Jeg tror de fleste av oss har hatt denne følelsen. Du føler du aldri kommer til å få det bedre, og alltid vil du ha det akkurat som du har det akkurat nå. Uansett hvilke positive ting du gjør for deg selv, så kommer alltid døra å smeller deg i fleisen. Selv har jeg flere ganger kjent på denne følelsen. Det føles ut som du er tilbake til utgangspunktet, og uansett hva du gjør eller ikke gjør med det så vil du alltid ende opp her. For meg er dette et av angstens ansikter. Den vil separere deg fra omverdenen, du begynner å tro på at ingen egentlig forstår deg, ingen har det som deg og mest av alt du kommer aldri til å få det bedre. Men sannheten er at de aller fleste vil på et tidspunkt i livet kjenne på disse følelsene. Det er ikke unormalt, og du kommer til å få det bedre.

Jeg er av den forståelse at ingenting du opplever er tilfeldig. Alt du opplever er styrt av universets lover, deriblant loven om tiltrekning. Veldig kort fortalt handler det om at du må være en match til alt du opplever, hvis ikke ville du ikke opplevd det. Vi har alle et eller flere temaer i livene våre. Måten jeg ser på det er at når vi er små opplever vi noe som for oss på dette tidspunktet er så traumatisk at vi ikke klarer å komme oss videre fra dette punktet. Dersom vi heller ikke får hjelp, forståelse eller trygghet fra omgivelsene våre vil ikke dette traumet forsvinne. Med andre ord, inntil vi får helbredet dette aspektet av oss vil vi være en match til situasjoner som får opp denne følelsen eller situasjonen du opplevde når du var liten. Og dette er selvsagt veldig overfladisk forklart, men det er hovedtrekkene rundt dette. Så om vi da ser på det du opplever akkurat nå med objektive øyne vil du kunne se at den krisen du opplever i dag har mange likhetstrekk med ting du har opplevd gjennom livet. Slik at grunnen til at du opplever at du aldri blir bedre er fordi det fortsatt er aspekter ved “orginal problemet” du ikke har løst opp i enda. Dersom vi slutter å løpe fra stormen, men heller godtar den og bruker stormen til å gå innover i stedet vil du mye fortere komme deg dit du ønsker.

Et godt bilde på hvordan dette fungerer er at energi går i spiral.
Hadde den vært lineær så ville du aldri møtt på hendelse A igjen. Dersom vi ser på en spiral og tenker oss at dine temaer i livet går som en rød tråd fra midten og ut , så vil du på flere tidspunkt oppleve å møte på denne røde tråden igjen. Det handler ikke om at du ikke blir bedre eller aldri kommer til å bli det. Det handler bare rett og slett om at det fortsatt er aspekter av problemer du ikke har forløst.

Avslutningsvis synes jeg det også er hjelpsomt å ha i tankene hva som er forskjell på et tilbakefall og et tilbakeskritt. Den automatiske tanken hos mange når man støter på problemet igjen eller du får et panikkanfall igjen er at nå har jeg et tilbakefall, mens det du egentlig opplever er et tilbakeskritt. Forskjellen er at du ved et tilbakefall ville gått helt tilbake til utgangspunktet. Det du glemmer å tenke på er at du siden første gang du opplevde panikk anfall, depresjon eller hva som helst annet, har tillært deg erfaring og teknikker som har gjort at du har gått fra utgangspunktet til der du er i dag. Derfor er det umulig for deg å få et tilbakefall, for nå har du teknikker som gjør at du ikke er i samme situasjon som du var før.


Ønsker du å være med i et fellesskap hvor du får hjelp og støtte så er www.hjertemedlem.no kanskje noe for deg.

Om du heller ønsker å kun prate med meg så kan du bestille time hos meg her: www.hjertesamtaler.no/gratis-samtale . Første samtale med meg er gratis, slik at vi skal bli kjent, og du kan bestemme deg for om dette er for deg eller ikke.



Du kan også sende meg en e-mail på: kristine@hjertesamtaler.no

Kommentarer