Indre barn og skyggearbeid

Først og fremst vil jeg definere hva jeg mener med skygger. Jeg ser på en skygge som noe som hindrer deg i å gjøre det du drømmer om å gjøre, også kalt en vegg eller en blokkering, og den kan ta mange former. Kanskje har du et ønske om å finne kjærligheten, men du bygger murer rundt deg, Kanskje vil du mest av alt leve det du mener er et "normalt" liv, men du føler deg paralysert av angst eller fysiske smerter, eller kanskje du ofte observerer at du har en tendens til synes at angrep er det beste forsvar? Altså noe vi opplever som et hinder for oss til å gjøre det vi har lyst til, eller trodde vi hadde lyst til.

Se videoen som hører til her

Ofte kan vi i disse situasjonene bebreide oss selv og hate oss selv enda mer fordi vi ikke "klarer dette en gang". Dette er en dynamikk som gjør alt annet enn å tjene ditt høyeste gode. Alt en skygge er i mine øyne er at en situasjon eller hendelse som trigger et allerede eksisterende mønster i deg. La oss si at grunnen til å at reinkarnerte til jorda denne gangen var for å fysiske kjenne ekte kjærlighet på en måte som bare er mulig innenfor de fysiske parameterne i den 3-dimensjonale virkeligheten vi nå lever i. Det som da vil skje er at du vil velge deg en familie, og en situasjon, som frarøver deg fra dette og tar deg et stykke på veien i motsatt retning, altså skyggesiden av det du ønsker å oppnå. Du skal for eksempel lære hvordan det føles å være uelsket med alt det måtte innebære. Disse dype sporene blir satt før man er ca 7 år. Kanskje hadde du en far som gjorde det til en praksis å avvise deg enten fysisk eller emosjonelt, eller en mor som aldri lot deg være noe annet enn et påtvunget speilbilde av henne selv. Kanskje fikk du avvisning som straff hver gang du ikke var høflig og "flink pike". Dette vil sette dype spor, og det vil være et mønster du møter igjen og igjen senere i livet.

Så la oss nå si at når du blir voksen så møter du kjærligheten i ditt liv. Og hva skjer da? Du som hele livet har opplevd at de som burde betingelsesløst elsket deg gjorde det motsatte, de ga deg kjærlighet HVIS du oppfylte deres krav og forventninger. Selvfølgelig har du da bygd høye murer rundt deg selv for å beskytte deg, og disse murene går ingen steder. Med andre ord, når du opplever å bli møtt med
kjærlighet trigger dette en forsvarsmekanisme i deg fordi du er vant med at denne type følelse er forbundet med vonde konsekvenser. Det er her skyggearbeidet kommer inn.

Det finnes utallige metoder for å gå inn i dine skyggesider, men felles for de aller fleste av de er at en i denne type healingarbeid gjør en øvelse ut av å møte deg selv uten bedømmelse, noe som kan være veldig vanskelig når man er på et sted der man hater mye eller det meste av seg selv. Prøv likevel å gjøre dette til din praksis. Det handler om en forståelse for at alle dine forsvarsmekanismer ble opprettet av deg for en veldig god grunn, og derfor skal de ha en stor takk for at de har hjulpet deg, men at du nå ikke har bruk for de lenger.

Se videoen som hører til her



Om du ønsker å prate med meg så kan du bestille time hos meg her: www.hjertesamtaler.no/gratis-samtale . Første samtale med meg er gratis, slik at vi skal bli kjent, og du kan bestemme deg for om dette er for deg eller ikke.


Du kan også sende meg en e-mail på: kristine@hjertesamtaler.no

Kommentarer