5 ting narsissisten gjør for å alltid få deg tilbake i nettet

Som jeg har skrevet og snakket om så mange ganger før så har mennesker med narsissistiske tendenser en utrolig evne til å dra deg tilbake i nettet sitt. De gjør det kanskje ikke bevisst, og kanskje ikke du heller er bevisst på hvordan spillet egentlig fungerer. Men en ting er helt sikkert, dersom du har med en narsissist å gjøre er du en del av et større spill, og i dette spillet kan du aldri vinne!

Det kan kanskje høres dramatisk ut, men dersom du noen gang har vært i nærheten av en narsissist og i tillegg har vært bevisst på dette så vet du hvor utrolig vanskelig det er å bryte seg ut.

1. Det første det er viktig å vite er at narsissisten har en innebygget radar som gjør at han/hun VET hva dine største svakheter er, og er ikke redd for å bruke disse mot deg. Bevisst eller ubevisst bruker personenen denne kunnskapen til å manipulere deg, og med kanskje bare et eneste ord blandet i en setning kan du være tilbake til utgangspunktet og føle deg fanget igjen.

2. En narsissist bryr seg bare om seg selv. Han kan kanskje påstå han tenker på andre, men oftest er dette enten et trekk for å vise verden hvor elskverdig han er eller som en måte å holde deg i sjakk på. Til syvende og sist er det kun narssissistens følelser og tanker som spiller noen rolle. Har du kanskje merket at responsen enten er liten eller ikke tilstede når du forsøker å dele noe som er sårt for deg? Kanskje personen til og med bare overser ditt forsøk på å dele ved å snakke om noe helt annet? Eller rett og slett gjør narr av det du sier?

3, En narssissist liker ikke at du ikke er enig og vil forsøke å true deg eller bruke andre taktikker som går på din selvfølelse og selvverd for å få deg til å komme tilbake til å være helt enig. Du har kanskje et perspektiv der du lett kan se andres meninger og tanker og forstå hvorfor de tenker som de gjør ut i fra deres ståsted. Denne egenskapen har ikke narsissisten.

4. Narsissisten vil gjøre alt som står i hans makt for å få deg ut av balanse. Grunnen til dette er at dersom du er i balanse og er i din makt er du en trussel. Dette er også grunnen til at narsissisten ofte havner i voldsomme konflikter med andre. Veldig ofte vil du se at de personene narsissisten ikke kommer over ens med er personer med meninger eller med en personlighet som ikke lar seg kue.

5. Narsissisten bruker hersketeknikker. En narsissist er ekspert på hersketeknikker som usynliggjøring, latterliggjøring, tilbakeholdelse av informasjon, fordømmelse uansett hva du gjør og påføring av skyld og skam. Disse kommer jeg nærmere tilbake til i en annen tekst!

Se ukas video nederst

Ønsker du å være med i et fellesskap hvor du får hjelp og støtte så er www.hjertemedlem.no kanskje noe for deg.

Om du heller ønsker å kun prate med meg så kan du bestille time hos meg her: www.hjertesamtaler.no/gratis-samtale . Første samtale med meg er gratis, slik at vi skal bli kjent, og du kan bestemme deg for om dette er for deg eller ikke.


Du kan også sende meg en e-mail på: kristine@hjertesamtaler.no








Kommentarer