Hvordan endre dårlige vaner?

Hvor mange ganger har du ikke prøvd å endre en vane, endret en tanke eller forsøkt å fornye deg på noen måte? Jeg har inntrykk av at man nesten må føle at det er liv og død før man endrer vaner som er skadelige for deg. hvorfor er det sånn ?

Jeg tror mye av grunnen til at vi stadig går på en smell handler om at vi ønsker å forandre oss på feil grunnlag. Ønsker du å forandre deg fordi du genuint ønsker å forbedre deg, og vokse som person?
Eller er det heller sånn at du er så lei av deg selv at det er selvhatet som driver deg mot et ønske om forandring?

Dersom du i dag sliter med en del av livet du skulle ønske du kunne forandre, enten det er vektnedgang, helseutfordringer eller andre mål du har for deg selv, så vil jeg gjette meg til at det er siste punkt du er på. Det er de negative tankene, og ikke de positive tankene, som styrer deg.

Faktum er at alt du gjør i dag gjør du fordi det tjener deg på en eller annen måte. Derfor kan det være lurt å spørre seg selv HVA er det som tjener meg?

La oss si at du ønsker å gå ned i vekt, men du får det ikke til. Uansett årsak vil jeg du skal spørre deg selv hva du gjør i dag som tjener deg? Jeg mener da ikke at du ikke ønsker å gå ned i vekt fordi du liker mat eller liker der du er i dag, men hva er de bakenforliggende årsakene til at du ikke klarer å endre denne vanen. Hvilke mekanikker er det i deg som gjør at du ikke tar så godt vare på deg selv i dag som du kunne ha gjort? Hva får du ut av det?

Kan det være at du innerst inne føler det er tryggest å være der du er? Kan det være tanker om at du ikke fortjener bedre, sånn helt innerst inne? Uansett hva svaret du får er, så er det aldri sånn at du ikke klarer å endre en vane fordi du er dum, ikke vet bedre eller ikke forstår noen ting. Svaret er så enkelt som at vanen du i dag har tjener deg.

Endringer skjer når vi klarer å løsne opp i rotårsaken til at vi er som vi er. Det som da skjer er at du plutselig opplever å ønske å endre deg fordi du vil fornye deg og vil ditt eget beste, kontra slik det kanskje var før at du ville endre deg fordi du ikke var bra nok som du var!


I videoen nederst snakker jeg mer om hvordan man kan endre vaner.


Ønsker du å være med i et fellesskap hvor du får hjelp , støtte og motivasjon, så er www.hjertemedlem.no kanskje noe for deg.

Om du heller ønsker å kun prate med meg så kan du bestille time hos meg her: www.hjertesamtaler.no/gratis-samtale . Første samtale med meg er gratis, slik at vi skal bli kjent, og du kan bestemme deg for om dette er for deg eller ikke.


Du kan også sende meg en e-mail på: kristine@hjertesamtaler.no







Kommentarer