Hva betyr egentlig indre ro?

Jeg vet at temaet indre ro er noe som opptar mange, eller kanskje er det mer riktig å si at det er indre uro veldig mange har til felles. Vi lever et liv der vi løper fra det ene til det andre, og vi har aldri lært hvordan man egentlig tar vare på seg selv og følelsene sine. Dette fører til at vi som voksne sliter med stress, utbrenthet, vondter i kroppen og psykiske helseproblemer for å nevne noe.

Men så forandres alt, du blir introdusert for det alternative og det spirituelle. Du begynner å lære
om at man burde meditere eller jobbe med mindfullness, noe du kanskje egentlig aldri helt føler du har fått til eller fått noe ut av. Den største grunnen til dette er at du begynner å gå før du har lært å krabbe. De aller fleste vil ha store problemer med meditasjon i starten, og spesielt om du har stor indre uro. Grunnen til dette er at det ikke er meditasjonen som er indre ro, men du må ha en viss form for indre ro for å kunne meditere.

Derfor tenker jeg at indre ro ikke handler om meditasjon eller stillhet, men heller om evnen til å være tilstede i seg selv og i det som er i deg. 
Uroen oppstår med andre ord ikke fordi du ikke mediterer nok, men fordi det du har inni deg er for voldsomt, vondt eller vanskelig å være tilstede i. Enten det er følelser du absolutt ikke vil ha som feks sorg, smerte eller sinne. Kanskje har du til og med lært fra du var liten at disse "negative" følelsene er feil følelser! Kanskje har du opplevd ting i livet som sitter i deg som minner og traumer, og som du ikke klarer å bli kvitt, og ihvertfall ikke klarer å glemme. Da hjelper det ikke å meditere for å glemme, tømme hodet og ikke tenke på noen ting. Dessverre!

Det eneste som hjelper er å begynne den store og vanskelig jobben det er å begynne å tilnærme seg det du ønsker vekk. Følelsene er der, og de vil aldri gå vekk dersom du ikke behandler de. De vil vokse, som du kanskje har merket at de gjør. Problemer har en tendens til å bli større og større til man får gjort noe med de.

Indre ro handler derfor om å møte det vonde. Sakte men sikkert, og med et skritt av gangen, begynne så smått å tilnærme deg det virkelige problemet.

Kommentarer