Om det å være introvert

Dersom du er introvert har du kanskje møtt på en eller flere av disse mytene, det har ihvertfall jeg:

1

Introverte liker ikke å snakke
Dette er ikke riktig. Å være introvert i seg selv har ingenting å gjøre med om du liker å snakke eller ikke. Men det som imidlertid kan være riktig, er at introverte ikke liker meningsløse samtaler, som f.eks small talk. En av grunnene til dette er at det kan føles meningsløst og ubehagelig. Hvorfor kan vi ikke snakke om noe som virkelig betyr noe?

2

Introvert og sjenert er det samme
Nei, det å være sjenert og det å være introvert er to typer personlighetstrekk. En introvert person er definert som noen som får sin energi innenfra og ved å gjøre aktiviteter alene, som lesing, skriving og tenking. Å være en sjenert person er definert som måten du håndterer ukjente situasjoner og mennesker. Med andre ord, du kan være sjenert, du kan være introvert, eller du kan være en sjenert introvert. Men det ene har ingenting å gjøre med det andre.

3

Introverte kan fikse seg selv og bli ekstroverte
Igjen, Introvert og ekstrovert er to ulike personlighetstrekk. Den ene er ikke bedre enn den andre, det er rett og slett bare deler av to ulike personlighetsstrukturer! Å være introvert er på ingen måte noe som bør fikses! Det er ikke en sykdom, så det skal på ingen måte kureres!


4

Introverte er ikke sosiale, og liker ikke å være sammen med andre mennesker.
Introverte kan være sosiale, akkurat som ekstroverte kan. Forskjellen er imidlertid at en som er introvert har behov for dypere samtaler og stille-tid. De blir lettere overveldet av lyder og omgivelser som kan føre til at de går hjem tidligere. Men det har ingenting å gjøre med det å like å være sosial eller ikke!


5

Introverte er negative og late
Jeg tror opprinnelsen til denne myten kan være at introverte har en tendens til å i større grad trenge alenetid og gjøre rolige aktiviteter som lesing og tenking. Og som nevnt i myte nummer 4, introverte har kanskje en tendens til å forlate festen først, hvis de i det hele tatt vil møte opp i utgangspunktet. For noen mennesker kan nok dette oversettes til å være negativ og lat, men det er ikke sant.Ønsker du å være med i et fellesskap hvor du får hjelp og støtte så er www.hjertemedlem.no kanskje noe for deg.

Om du heller ønsker å kun prate med meg så kan du bestille time hos meg her: www.hjertesamtaler.no/gratis-samtale . Første samtale med meg er gratis, slik at vi skal bli kjent, og du kan bestemme deg for om dette er for deg eller ikke.

Du kan også sende meg en e-mail på: kristine@hjertesamtaler.no

Kommentarer