4 grunner til at jording er noe du burde fokusere på!

Begreper som jording og tilstedeværelse kan føles litt abstrakt for mange, og det er ikke så rart. Vi hører ofte om dette i sammenheng med noe alternativt, mindfulness og meditasjon som noe du må lære å mestre før du vil få noe ut av det, og det er sikkert ikke for deg uansett tenker du kanskje.

Her er 4 grunner til at jording og tilstedeværelse absolutt er noe for deg:

1. Motvirker angst og stress
De aller fleste lever mesteparten av livet utenfor kroppen. Med det mener jeg at du er mye i hodet og
tanker, du stresser rundt for å rekke alt du skal. Du er alltid sliten men tenker at det er vel sånn alle har det? Når vi over lang tid lever på tross av oss selv, og kanskje daglig går over egne grenser ved å si ja når du mener nei, holder masken når du egentlig vil gråte og sier "neida, det er ikke noe" når det egentlig er veldig mye du ville ha sagt. Dette gjør at du over tid kommer lenger og lenger bort fra deg selv, og til slutt kan man si med veldig stor sikkerhet at du vil drive deg selv til vanskeligheter, både psykisk og fysisk. Jording og tilstedeværelse er en motpol til dette. Når vi er jordet og tilstede er vi på plass i oss selv, i følelsene våre- her og nå.

2. Hormoner 
Når vi er stresset, opplever angst osv utskiller vi 2 stresshormoner som  er Kortisol og Adrenalin. Høyt koritsolnivå over tid svekker immunforsvaret, gir høyere blodtrykk, dårligere søvn osv. Dette fører til symptomer i kroppen som at du blir fort sliten og har en følelse av å være utbrent. Redusert seretoninproduksjon, som er det hormonet som gir oss en "lykkefølelse". Økt apetitt, sukkerhunger osv. Adrenalin har jeg snakket flere ganger i videoer der jeg snakker om angst. Med andre ord er stress i kroppen over tid helseskadelig, og som nevnt i punkt nr.1 : Jording og tilstedeværelse motvirker angst og stress.

3. Hjelp med følelser
En annen årsak til at veldig mange synes at livet er vanskelig er fordi vi har mange vonde og ubehandlede følelser i kroppen. Vi er lei oss, sinte, fortvila, redde, engstelige og såret for å nevne noen, men sjeldent eller aldri tar vi oss tid til å bearbeide disse følelsene, noe som gjør at de lagrer seg i kroppen og fører til større vansker for oss fysisk og psykisk. Kanskje vet du ikke at følelser kan jobbes med, eller kanskje du ikke vet hvordan fordi du aldri har lært det. Ved å øve på jording og tilstedeværelse er du allerede veldig godt utrustet til å jobbe med følelsene via feks indre barn arbeid.

4. Være i din egen energi
Noe jeg hører veldig ofte fra mine klienter er at de opplever at andre påvirker deres energi. Du har kanskje en viss person i livet ditt som påvirker deg, eller kanskje du bare trenger å gå forbi naboen eller gå på butikken så kjenner du at noe endres i deg, og du klarer ikke riste det av deg. Du har kanskje merket at du plutselig endrer humør uten at du helt klarer å forstå hvorfor? Det er et tydelig tegn på at du sliter med å være i din egen energi. Dette gjør at du blir sliten fordi du hele tiden tappes for energi og bruker mer tid på å være i alle andres følelser enn i dine. Jording hjelper oss til å både finne vår energi, lande i den og holde uønsket energi ute.Om du  ønsker å prate med meg så kan du bestille time hos meg her: www.hjertesamtaler.no/gratis-samtale . Første samtale med meg er gratis, slik at vi skal bli kjent, og du kan bestemme deg for om dette er for deg eller ikke.


Du kan også sende meg en e-mail på: kristine@hjertesamtaler.no

Kommentarer